Kukaan ei varsinaisesti ole haastanut minua tähän, mutta bongasin haasteen Instagramista kirjagramsuomi-tililtä ja päätin tarttua siihen :) Haastan kaikki halukkaat tämän postauksen näkevät mukaan! #kirjagramsuomi #oldnewborrowedblue

 

onbb.jpg
 

Old, New, Borrowed, Blue -haaste

OLD: Harlequin Romantiikka Tupla - Emma Darcy: Paremman toivossa & Abby Green: Muodin musta lammas (2009)

Ahmin teininä Harlequin-rakkausromaaneja enemmän kuin kehtaan myöntää. Tämä löytyi Kreikan lomamatkalla hotellin aulan kirjavalikoimasta (en muistanut koskaan palauttaa sitä). Kuten huonosta kunnosta ja teippauksista näkyy, sitä on luettu ahkerasti ja moneen otteeseen tai oikeammin sen ensimmäistä tarinaa, Paremman toivossa, joka on suursuosikkini. Muodin musta lammas on luettu vain kerran, enkä ole koskaan erityisemmin pitänyt siitä. Paremman toivossa kertoo rikkaan vanhan miehen pojasta Jackista, joka on heitetty ulos omasta kodistaan isän mentyä uusiin naimisiin. Isä kuitenkin testamenttaa kaiken pojalleen, ja ilkeä äitipuoli kahden tyttärensä kanssa joutuu lähtemään. Jack kuitenkin ihastuu totaalisesti toiseen tyttäreen, punapäiseen Sallyyn, ja antaa tämän jäädä asumaan tiluksille jos Sally tekee hänen kanssaan sopimuksen. Muodin musta lammas kertoo muistaakseni mallista, jolla on takanaan joitakin ihmeellisiä huumesekoiluja.

 

NEW: Jussi Adler-Olsen: Tapaus 64 (2010)

Tämä on uusin kirjahyllyni kirjoista, ja löysin sen viime vuonna Lahden Kärkkäiseltä alepokkareiden joukosta. Se kiinnitti huomioni kiinnostavalla takakansitekstillään. Kyseessä on ilmeisesti jonkin dekkarisarjan osa, enkä tiedä, oliko se fiksu ostos, kun en ole lukenut aiempia osia, mutta se jää nähtäväksi. Tämä on suunnitelmissa lukea kesällä.

 

BORROWED: Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita (2021)

Kirjoitin tästä juuri postauksen saatuani sen päätökseen. Tällä hetkellä kirjastot ovat toistaiseksi rajoitetusti auki, mutta olen yrittänyt suosia oman kirjahyllyni valikoimaa. Tämä oli kuitenkin varauksessa kirjastosta, ja yli sadan hengen varausjono etenikin yllättävän nopeasti. Sain sen siis käsiini, ja se on tällä hetkellä ainoa kirja, joka minulla on kirjastosta lainassa. Huomaako kuvasta muuten, että suosin omassa hyllyssäni pokkareita ja vain lainakirjoissa isokokoisia romaaneja?

 

BLUE: Joanne Harris: Pieni suklaapuoti (1999)

Tämä on suursuosikkini. Se on kirpputorilöytö monen monen vuoden takaa, ja olen lukenut sen muistaakseni ainakin kolme kertaa. Siinä on aivan älyttömän kaunis ja houkutteleva sininen kansi, ja sisältökään ei kalpene kannen rinnalla. Rakastan tätä romaania, ja jos et ole vielä lukenut, suosittelen lämpimästi! Olen kirjoittanut tästä myös postauksen. Lisäksi tähän on kaksi jatko-osaa, joista niin ikään olen kirjoittanut. Löydät kaikki Pieni suklaapuoti -trilogian postaukseni vuoden 2019 luetut -sivulta :)